2 reaktioner till “Om mig

 1. Hej!
  Läste just ditt IPAtest, mycket bra läsning. Tack för en bra artikel.

  Jag gillar humle-delen av IPAn men tycker ofta dom blir för beska i eftersmaken. Det hänger väl ihop lite… TEx Jämtlands IPA blev alldeles för besk för mig. Däremot gillar jag både punk IPA och LaGunitas. Dessa känns inte lika beska. Är det så du menar när du skriver ”balanserad beska” ?? Att beslag inte slår igenom på slutet sim den gör hos Jämtlands? Skall testa s:t Eriks som du tipsade om, har inte testat den innan. Har du något annat tips på en bra IPA som inte är alltför besk i eftersmaken??

  Jag dricker istället helst Brown Ale som jag tycker ger mycket mer smak och sötma. Skall testa Ellies American Brown Ale som du skrivit om. Har du även något annat tips på en riktigt bra Brown Ale??

  Tack på förhand för din hjälp, samt tack för bra intressanta texter!

  //ADAM

  Gillad av 1 person

  1. Hej Adam! Tusen tack för din återkoppling. Smaken beska är den enda smaken som vi alla dedekterar på samma ställe i munnen. Eller rättare sagt så känner vi den på tungroten och i svalget, därför är det bra att svälja lite då vi provar. Tillskillnad från vin som nästan aldrig är beskt (givetvis finns det undantag). Beska mäts också i något som kallas EBU (IBU) och ju högre värde dessto beskare upplevelse. EBU på 45-55 är duktigt beskt. Jämtalnds EBU är 53, Brewdog EBU 35 och Lagunitas Har en EBU på 51,5. Om man nu inte fyller på med frukt i smaken så beskan ligger kvar och nästan framkallar kräkkänslor så är det ett obalanserad dryck. Jag försöker förklara det med att du skall tänka i ”smakbild”är det bred eller finmålat? Sticker något ut eller ligger alla smaker på samma nivå? Att rekomendera en IPA utan beska blir svårt då hela ideen med att humla öletextra mycket är för att erhålla anticeptiska egenskaper.
   Brown Ale är riktigt gott och användbart. Poppels gör en riktigt trevlig en. se: https://www.systembolaget.se/dryck/ol/poppels-brown-ale-8929103. Återkom gärna med feedback! Tack för att du följer bloggen och ser fram mot att höra av dig igen. MVH/MU

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s