Ofiltrerat fredagsmys V.9.SB#11485

Nils Oscar‘s India ale hade jag som Fredagsmys v. 37 2016. Bryggeriet släpper välgjorda och snygga öl som är riktigt bra. Lite som St. Eriks så är det kanske lite för Stockholmskt välpolerat. Jag har svårt att riktigt finna en filosofi och själ i ölet! I samband med Nils Oscar nu firar 20-års jubileum släpper de sin God Lager i ofiltrerad upplaga. Givetvis så kommuniceras det att det är en ”begränsad upplaga”, men 20.000 flaskor lär hålla ett tag för den svenska marknaden. Just här blir jag riktigt brydd, varför begränsa utbudet när du verkligen släpper något som erbjuder det som tidigare saknats?

God Lager ofiltrerad är fantastiskt bra, och levererar just den själ som jag annars har saknat! Ölet blir riktigt västkustskt med kompromisslös attityd. Ölet får en fyllig tät hatt som ändå sparar små fina bubblor. Doften är generös med halm, honung och en snygg citrus not. Smaken är balanserad med en integrerad beska. Sötman är gömd i frukten och det utvecklas en smak av brioche i den relativt långa smaken. Eftersmakens djupt integrerade beska ger fräschör och höjer hinkabiliteten! Betyget blir en stark 4/5 med hög hinkabilitet!

När nu äntligen Nils Oscar tappar upp ett öl som är så själfullt borde det vara straffbart att inte fortsätta med den! Här är ölet som kräver sin 50cl storlek, för att inte konsumenten skall känna sig lurad. Håll en kasse kyld vid bryggkanten och sommaren är säkrad oavsett väder.  Klockren till familjens kubbmatch och den grillade carrén. En öl som också finner sin plats gjuten på det ”nittonde” hålet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s