Fredagsmys V.51 SB#1565

Här om dagen tog jag och sambon en tur till Lidköping för att kompletera upp julbordslistan. Då turen varit inplanerad sedan ett par dagar och jag samma dag fått ett telefonsamtal om att jobba, fick vi detaljplanera turen och dela upp inköpen. Det blev en ultranormativ uppdelning: Hon -Åhléns, Jag -Systembolaget.

Att besöka ett ”storstadsbolag”, är för mig som att släppa in en femåring i en gottbutik med veckopengen klirrande i fickan. Det är riktigt intressant i jämförelse med ute på landet filialens milt sagt ”begränsade” utbud. Dessutom har jag vid några tillfällen tidigare till och med råfyndat då butiken ställt ut varor som inte hämtats i tid.

De blev nästan en glädjetår som ville krypa ut då jag i Julölshyllan ser att Gouden Caroulus, Christmas är representerad i standard sortimentet! Nu är inköpet av årets julöl redan avklarat så det blev bara några enstaka flaskor till min  lagerhylla, så är julölet 2020 i alla fall klart för att bockas av! Den framförhållningen är annars inte riktigt mitt signum.

Skojsiga lager eller någon spännande nyhet ville inte riktigt presentera sig ur hyllorna, men i slutet av raden så stod den där! I våras skrev jag om Jever vilket jag tycker år en sjukt bra pils och nu så hittade jag i ordinariesortiment Bitburger! Jösses så skoj att se den. och kunde helt enkel inte hålla mig även om mitt uppdrag var rödvin till helgens grytor.

Min gode vän Herr H fick den hemskickad med diplomatpost på det glada 90-talet. Så många trevliga söndagar med lokala tyska  korvar på grillen sköljdes ned med ansenliga mängder av Bitburger. För mig representerar Bitburger Förbundsrepubliken på flaska! Det är en sjukt lättdrucken pils utan att det minsta vara karaktärslös. På fat (Kan hittas på bottenplan på Gunnerus i Oslo) upplever jag beskan mer markerad och ölet i sig mycket mer vitalt. Det är ett öl vars hinkabilitet är helt obegränsad och jag kan tänka mig att det är så vi önskar att vår Nordiska maskinlager borde smaka.

Bitburger är en perfekt öl att dricka mellan alla de tunga porter och tripplar som nu ligger i säsong. Då alkoholen ligger på modesta 4,8% upplevs det nästan som en hälsokur att levla ned en aning. Betyg 4/5. För mig är Bitburger det självklara valet till skinkmackan den 23/12! Deras slogan är dessutom den näst bästa! Bitte ein Bit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s