Lissabon. Huvudstaden för en ”foodie”.

Mitt femte besök i Lissabon kräver en summering av alla intryck. Jag återvänder hela tiden tillbaka dit och kan helt enkelt inte bli mätt och tröttna. Staden är hanterbar till sin storlek, ändå är det delar och kvarter av staden som jag inte hunnit med. En av faktorerna är att Lissabon, mat och vinmässigt lyckas leverera den absolut högsta lägstanivå som jag någonsin upplevt.

Oavsett om du väljer fisk, skaldjur eller kött så är basråvaran av så hög klass att den enklaste  gatuköks-bifana (smörgås med grillat kött) kommer att vara fantastisk. Jag som dagligen håller mig så långt som möjligt ifrån fläskkött, beställer utan tvekan ”Porco Preto”. På vinsidan är det på samma sätt. Standardvin från €4,5 kommer sällan göra dig besviken, snarare tänds en nyfikenhet. Kliver du upp mot €10 flaskan pratar vi prestigenivå och det är din egen kunskap som sätter prisvärdet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Min slutsats blir att Lissabon levererar allt som en internationell publik kan önska utan att kompromissa på sin särart! De förfallna och orenoverade husen som blandas friskt med upprustade och nybyggnationer representerar för mig viljan att skynda långsamt och att göra det med omsorg.

Det Lissabon jag har upplevt är i total frånvaro av korta investeringshorisonter och second best solutions. När man väl har råd att göra något, gör man det riktigt bra!

My fifth visit to Lisbon demands me to reconcile all impressions. I  constantly keep returning to the city without getting fed up and tired. The city is manageable in size, yet there’s parts and areas of the city that I have not discovered. One of the factors is that Lisbon, food and wine wise, succeed in delivering over all on the highest level. Whether you choose fish, seafood or meat, the basic raw material is of such a high standard that the simplest street food, bifana (sandwich with grilled meat) will be amazing. On wine side it is the same, standard wine from € 4.5 will rarely let you down. If you step up to € 10 the bottle we’re on prestige level, and it is your own knowledge that sets the price value.

I think the key is that the Lisbon delivers everything that an international audience could want without compromising with their uniqueness! The derelict and un-renovated houses which are mixed with modernized and new constructions represents to me the desire to hurry slowly and do right when they do it.

The Lisbon I have experienced is in total absence of short investment horizons and satisfactory solutions. Once they can afford to do something, they do it really good!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s