Endast för den kräsne…

I början av april så släpptes äntligen 2015 Arrogant Double Bastard Ale i en begränsad upplaga.

Sedan förra året har ”bastarden” gått ifrån Stone Brewing, för att vara sin egen vilket ligger väl i linje med hela ölets attityd och varumärke.

Om vi tar det från början så var det ett misstag i bryggeriet på Stone Brewing. Av en tillfällighet hade det skapats ett öl som var väsensskilt från vad man tidigare bryggt. Meningen var att man bara skulle skruva till receptet på Stone Pale Ale, men resultatet blev ett öl de inte riktigt kunde bestämma sig för om det var ett misstag eller ej. Ölet tappades på flaskor och fick lugna sig i två år innan man tog upp och provade det igen. Fortfarande var det ett öl som inte liknade något de tidigare gjort, men tveksamheterna gjorde att man släppte ölet ut till publiken som antingen tog det till sig med storm eller hällde ut ölet ur glaset på plats.

En sak är säker, du kommer definitivt ha en uppfattning om ölet. Antingen tycker du att det är det värsta du provat eller så kommer du bli helt betagen och inte vilja ha något annat.

Detta är ett mycket speciellt öl. Det är stort på alla sätt, det smakar massor, har en benhård beska och en eftersmak som håller i sig en timme! Trots att det är så komplext så är det ett väldigt lätt öl att förstå. Ingenting, absolut ingenting kan du missa då det är helt galet stora smaker. Ölets 11% och stora flaska gör att du lätt kan lagra det i 10 år, så du behöver inte känna någon hets att dricka upp det med en gång. Jag kan bara komma på två rätter jag vill servera till detta öl, då det kommer att dominera all annan mat. Jag kommer definitivt att prova det till surströmming och jag tror att det är en hit på Island till deras kæstur hákarl, dvs deras jästa haj!

Betyg 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s