Sköna maj välkommen!

Om höstens mat är den mest intressanta, så blir ändå vårprimörerna de mest lyxiga och förföriska! Valborgs-förrätten var lokalt förankrad med vit sparris från Hjo, jordärtskockor från Vilske-Kleva och ramslök från Kinnekulle. Jag kan tyvärr inte skryta med att vi lyckats få tag i gotländsk tryffel till Hollandaisen.

Till detta serverades en Grenouille 2011 från kooperativet La Chablisienne. Jag har alltid hävdat att Chablis på Grand Cru-nivå är rena vinrean! Grand Cru är så mycket mer komplext att de andra vinerna från Chablis känns som blek och urvattnad andrasortering till fullpris.

Vinet blev ett minst sagt förföriskt komplement till förrätten och fick följa med till huvudrätten bestående av piggvar med parmagratinerad majrova serverad på ett mos av rotselleri och persiljerot.

DSC_0742

If the food in fall is the most interesting, you will still find the ”en primeur” in spring the most luxurious and seductive! The starter of our Nordic celebration and feast of Valborg was locally acquired with white asparagus from Hjo, Jerusalem artichokes from Vilske-Kleva and wild garlic from Kinnekulle. Unfortunately I can’t say that we’ve used Gotland truffles in the truffle Hollandaise.uce.

The starter was accompanied with a Grenouille 2011, by the cooperative La Chablisienne. I have always argued that Chablis Grand Cru level are clean wine sale! Grand Cru is so much more complex, as the other wines of Chablis appears as pale and washed-seconds at full price!

The wine was a seductive complement to the starter, and also accompanied the main course consisting of Turbot with  turnip gratinated with Parma cheese served on a puree of celeriac and parsley root.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s