Fredagsmys vecka 14 SB. #1547

Denna veckas ölförslag borde hamna i facket för nya klassiker. Sigtuna Organic Ale har funnits sedan december 2013 i Systembolagets fasta sortiment. Ölet skapades för att tydliggöra att bryggeriet endast använder energi från vatten och vind. Ingredienserna är ekologiska och draven blir till biogas. Helt enkelt ett samvetsfullt, fotriktigt och jordnära öl! -Det är kanske det som tilltalar mig med ölet? Att det står för något utan att vara så uppblåst!

Vi snackar inte om något monumentalt som ritar om din ölkarta, eller får dig att revidera din uppfattning om egenskaper hos öl. Utan det är en öl som har en typisk aroma av Cascade, en tydlig maltighet och medellång smak med mjukbeska och söt karamell i avslutet. -Men allt sitter så fantastiskt behagligt ihop! I mina ögon sätter det en bruksstandard. Du vet vad du får och blir aldrig besviken.

Det är ett öl som passar de flesta då det inte är för beskt utan att vara tråkigt. Du kan servera det till en uppsjö av maträtter och det är precis så lättdrucket, att en öl för mycket blir precis lagom.

Betyg 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s